sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Muokkaan profiilia

Koska tämän blogipohjan profiiliosa on täyttötekniikaltaan jokseenkin luovuuden tukahduttava, kirjoitan nyt vapaamuotoisesti harrastuksistani ja muista mieltymyksistäni.

Harrastukset:

Ennen perheellistymistä harrastin paljon liikuntaa, etenkin kuntosaliurheilua ja aerobickia. Sählyä pelasin säännöllisesti muutaman vuoden ajan. Kesäisin kävin ulkokentällä tennistä pelaamassa, pelikavereita olivat mm. isäni, isosiskoni, yksi kaverini ja viimeisimpänä nykyinen mieheni. Talvisin hiihdin lumitilanteen salliessa. Nämä harrastukset ovat toistaiseksi tauolla, mutta ainakin osan niistä toivon vielä tekevän paluun, toivon mukaan yhteisenä harrastuksena Ilmarin ja mahdollisten muiden tulevien lasten kanssa. Joka tapauksessa toivon pystyväni tartuttamaan lapsiini liikkumisen ilon, valitsivatpa he sitten minkä lajin hyvänsä. Mitä tämän hetkiseen liikunnallisuuteni tulee, perheenäitinä olen oppinut käyttämään mahdollisuudet hyötyliikuntaan, ja olen myös todennut, että lasten(kin) kanssa näitä mahdollisuuksia on paljon.

Luonnossa oleilu, tietysti usein liikkumiseen yhdistettynä, on, kliseisesti sanottuna, lähellä sydäntäni. Mielestäni lasten kanssa kuuluu ulkoilla paljon, joten kyseessä on näin kotiäitiaikana sekä työ että harrastus. Toivon, että lapseni nuorina aikuisina tunnistavat ainakin tavallisimmat suomalaiseen luontoon kuuluvat kasvit ja eläimet. Einon kanssa ehdimme jo viime kesänä vähän harjoitella, ja varmuudella Eino osasi nimetä ainakin voikukan, päivänkakkaran, koivun ja oravan.

Lisäksi olen harrastanut vapaaehtoista maanpuolustusta, sitä myös viime vuosina vain paperilla. Kuulun Vihdin maanpuolustusnaisiin. Myös tätä harrastusta suosittelen kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Toiminnassa on mukana tervehenkistä ja isänmaallista väkeä. Maanpuolustusharrastus on myös halpa ja turvallinen keino tutustua aseisiin ja harjoitella ampumista.

Minulla on useita paksuja kansioita käsittävät hevos- ja perhospostimerkkikokoelmat. Otan edelleen tilaisuuden tullen talteen uudet merkit. Kotimaisista perhospotimerkeistä ilmestyikin äskettäin uusi sarja, ne olen kaikki jo saanut kerättyä.

Nestekartonkikierrätys täyttänee kohdallani lähes harrastuksen tunnusmerkit, ainakin kierrätykseen menoa odottavat tölkkikokoelmani ovat joskus herättäneet ihastusta (?). Olen myös opettanut tuttavilleni oikeaoppista tölkkien taittelua, opetustavoitteina nopeus ja tilansäästö.

Teini-ikäisenä hankin paljon kirjeystäviä ympäri maailmaa. Ilahduttavaa kyllä, kahden kanssa kirjoittelen edelleen. Saan siis säännöllisesti lukea perheenäidin elämästä Kreikassa ja Italiassa. Olen myös edelleen noin kerran vuodessa kirjeitse yhteydessä islantilaiseen perheeseen, jonka luona asuin kesän 1997. Työskentelin heidän maatilallaan, lähinnä lypsylehmien parissa. Mahtava kokemus kokonaisuudessaan, ja todella mukava perhe.

Suosikkielokuvat:

Scifi- ja fantasiaseikkailut, tyyppiesimerkkeinä Tähtien sota ja Taru sormusten herrasta, mutta myös vähemmän tunnetut. Jotkut vanhat, ennen tietokonetehosteaikaa tehdyt scifi-elokuvat ovat olleet oikein viihdyttävää katseltavaa.

Kotimaiset historialliset elokuvat, kuten Tuntematon sotilas, Talvisota, Aleksis Kiven elämä, Sibelius jne. Suomen sodista kertovia elokuvia ei voi nähdä liikaa.

Lempimusiikki:

Rock-musiikki, joka saa olla raskasta, muttei liian rämisevää/karjuntaa. Sanoista pitää pääsääntöisesti pystyä saamaan selvää. Kovin nopeatempoinen poljenta, tyyliin Slayer, ei ole oikein makuuni.

Suosikkikirjat:

Aihepiirit pitkälti kuten suosikkielokuvissa.

Maan lapset -kirjasarja (Luolakarhun klaanista tehty elokuva ei ollut yhtä hyvä kuin kirja, vaikkakin katsottava)

Robin Cookin (toisinaan scifilläkin höystetyt) lääkärijännärit

Tolkienin tuotanto

Triffidien kapina

Vanki nimeltä Papillon

Sinuhe egyptiläinen

Vielä harrastuksiin palatakseni, yksi viimeisimmistä harrastuksistani on lumiveistosten tekeminen. Ohessa kuva. Tarkoituksenamme oli tehdä lumiukko, mutta käsien alkaessa muistuttaa enemmän enkelin siipiä päätimme nimetä aikaansaannoksemme lumienkeliksi. Kepeistä tuli uudet kädet.


Lumienkeli saa halin 8.3.2008.

Ei kommentteja: